Recomandări POWER PLATE
Accelerează recuperarea, metabolismul şi performanţa

În afară de a fi un instrument ideal de prevenţie, aparatele POWER PLATE sunt mijloace excelente de maximizarea continuă a performanţei. Exerciţiile din cadrul antrenamentelor pe baza acceleraţiei (Acceleration Training) sunt concepute, atât ca mod alternativ de antrenament cât şi ca mod suplimentar.

POWER PLATE ajută la:
 • eliminarea toxinelor din organism
 • creşterea nivelului de serotonină
 • inhibă receptorii durerii
 • îmbunătăţirea echilibrului, mobilităţii musculare şi articulare
 • îmbunătăţirea controlului motor şi neuronal
 • îmbunătăţirea sistemului cardio-vascular
Indicat persoanelor: 
 • sedentare
 • greutate corporală crescut, predispuse la obezitate, obeze
 • cu risc crescut de osteoporoză, diagnosticate cu osteopenie sau osteoporoză
Deşi tehnologia vibraţiilor POWER PLATE a fost creată ca metodă de antrenament şi recuperare (mai exact, recuperare prin antrenament) pentru performanţa profesioniştilor din sport, efectele sale uimitoare au transformat-o într-o terapie cu un domeniu larg de aplicabilitate.

Zece minute cu POWER PLATE înlocuiesc o oră de fitness

Platforma dispozitivului POWER PLATE generează impulsuri mecanice ce duc la contracţii reflexe ale musculaturii, percepute ca pe nişte vibraţii puternice. Benzile ataşate dispozitivului acţionează musculatura braţelor, iar tot corpul „vibrează” în timp ce se antrenează.

Conform studiilor efectuate, o şedinţă de numai 10 minute de vibraţii cu POWER PLATE au acelaşi efect ca o oră de fitness, pentru că, prin vibraţii, stimulează metabolismul şi intensifică arderile grăsimilor. Din acest motiv, antrenamentele cu POWER PLATE facilitează procesul de slăbire şi diminuare a celulitei.

Pe lângă aceste efecte, antrenamentele cu POWER PLATE îmbunătăţesc flexibilitatea articulaţiilor, cresc nivelul de serotonină (hormonul fericirii), inhibă receptorii durerii, îmbunătăţesc echilibrul şi mobilitatea, stimulează sistemul cardio-vascular, circulaţia sangvină şi limfatică, detoxifiază organismul, cresc tonusul şi masa musculară şi lucrează muşchii mai greu de stimulat prin exerciţiile obişnuite.

Deoarece solicită ligamentele şi oasele mult mai puţin decât exerciţiile fizice obişnuite, POWER PLATE este recomandat persoanelor sedentare, cu  greutate corporală mare, predispuse la obezitate sau deja obeze, precum şi vârstnicilor, cu precădere femeilor după vârsta menopauzei, pentru a preveni sau a stopa demineralizarea osoasă (osteoporoza) ce survine după scăderea producţiei de hormoni.

Efecte şi beneficii pentru sportivii de performanţă

În afară de a fi un instrument ideal de antrenament pentru toate vârstele, aparatele POWER PLATE sunt mijloace excelente de maximizarea a performanţei sportive. Exerciţiile bazate pe acceleratie (Acceleration Training) sunt concepute ca modalitate de recuperare, dar şi de antrenament alternativ şi suplimentar.

Antrenamentele POWER PLATE pentru sportivi au multiple efecte şi beneficii, dovedite prin studii ştiinţifice, printre care merită menţionate:
 • forţa şi masa musculară cresc în timp foarte scurt, comparativ cu antrenamentele tradiţionale
 • riscul de accidentare în timpul antrenamentelor este foarte scăzut
 • facilitează recuperarea rapidă după efort
 • este ideală pentru sportivii care au contraindicaţie pentru antrenamentul clasic
 • sportivii se recuperează şi se antrenează în acelaşi timp
 • recuperarea după intervenţii chirugicale este mai rapidă, iar perioada de inactivitate se diminuează semnificativ
 • absenţa durerii în timpul antrenamentului şi a febrei musculare după antrenamentul cu POWER PLATE
Antrenamentele cu POWER PLATE se fac obligatoriu în prezenţa unui instructor care indică poziţiile corecte în care se stă pe aparat. Dacă exerciţiile sunt efectuate aleatoriu, vibraţiile ajung în cutia craniană şi produc ameţeli, dureri de cap şi tulburări de vedere sau pot surveni întinderi musculare. Tot instructorul indică durata şi frecvenţa vibraţiilor, în funcţie de fiecare persoană şi experienţa acesteia.

Singurele contraindicaţii vizează pe cei operaţi mai recent de 3 luni, gravidele şi persoanele  cu afecţiune cardiovasculare şi epilepsie.
Programare POWER PLATE

ALTE MATERIALE DESPRE POWER PLATE