Terapia CRYO - ULTRASUNETE
Terapie inovatoare de eliminare a durerii şi inflamaţiei

Există situaţii în care creşterea temperaturii în muşchi sau ţesut, aşa cum o fac terapiile tradiţionale şi moderne, nu este cea mai eficientă soluţie pentru eliminarea durerii sau inflamaţiei. Inclusiv terapia clasică cu ultrasunete produce efecte termice şi mecanice considerabile în ţesuturile în care acţionează.

Din acest motiv, cercetătorii au îmbinat cu succes criogenia cu terapia cu ultrasunete, obţinând terapia CRYO-ULTRASUNETE, extrem de eficientă în ameliorarea durerii şi inflamaţiei.

Cum funcţionează terapia CRYO-ULTRASUNETE

Utilizând terapia CRYO-ULTRASUNETE, zona afectată, temperatura corporală scade, principalele efecte fiind vasoconstricţia capilară şi arterială şi reducerea hipoxiei ţesuturilor. Cu alte cuvinte, dispare durerea şi se reduce inflamaţia în zona afectată.

Dispozitivul cu ajutorul căruia medicul aplică această terapie este format dintr-un aplicator, mai mare ca dimensiuni decât dispozitivele normale cu ultasunete (US). Partea terminală a acestui aplicator este făcută din oţel, material capabil să emită o undă ultrasonică cu frecvenţa de 1 MHz şi putere maximă de 3 Watts/cm 2, precum şi să atingă o temperatură reglabilă de pâna la - 8⁰C.

Un panou de control conectat la aplicator permite selectarea şi vizualizarea paramentrilor ce determină caracteristicile de programare ale US şi CRYO, oferind în acelaşi timp control deplin asupra energiei aplicate pacientului.

O şedină de CRYO-ULTRASUNETE durează între 10 şi 30 de minute. Aplicarea se poate face prin mişcarea aplicatorului pe zona afectată, dar şi într-un singur punct fix, prin folosirea pantografului.

Ce efecte are terapia CRYO–ULTRASUNETE?


Utilizarea simultană a frigului şi ultrasunetelor are două efecte principale, ca răspuns natural al sistemului imunitar al organismului la frig: vasoconstricţia dermică iniţială în zona lezată, urmată de o vasodilatare puternică, şi diminuarea circulaţiei sanguine în profunzime, la nivel muscular.

Scăderea temperaturii în ţesutul profund măreşte densitatea ţesutului, potenţând astfel efectul mecanic indus de ultrasunetele de 1 MHz. Utilizarea simultană a criogeniei şi ultrasunetelor permite tratarea pacienţilor cu patologii în faze acute, cu traume şi stări inflamatorii accelerând timpul de recuperare.

CRYO-ULTRASUNETE mai este utilizată cu succes şi în tratarea artrozelor articulaţiilor mici şi la genunchi sau coloană vertebrală, a rănilor şi inflamaţiilor ligamentare, inflamaţiilor acute (artrite, sinovite, tendinite, bursite), hematoamelor musculare, calcifierilor periarticulare, afecţiunilor şoldului sau umerilor, a sindromurilor Sinding - Larsen - Johanson şi Osgood - Schlatter, a traumelor şi leziunilor musculare etc.

Beneficiile terapiei CRYO–ULTRASUNETE


Posibilitatea de intervenţie imediată şi efectul terapeutic al ultrasunetelor, dublat de efectul criogenic scad imediat durerea sau inflamaţia şi accelerază procesul de vindecare şi de recuperare al pacientului, crescând semnificativ probabilitatea succesului terapeutic.

Pentru spotivii de performanţă accidentaţi, este cea mai eficientă, rapidă şi recomandată terapie de reabilitare. Singurele contraindicaţii ale terapiei CRYO-ULTRASUNETE sunt leziunile cutanate, artrita reumatoidă, sindromul Raynaud şi patologiile autoimune.
Programare CRYO - ULTRASUNETE