Kinetoterapia
Vindecarea organismului prin mişcare

Considerată una din etapele cele mai importante de recuperare, kinetoterapia sau „gimnastică medicală” are ca scop redarea mobilităţii articulare, a forţei şi rezistenţei musculare prin exerciţii fizice specifice, a căror eficienţă este consacrată la nivel mondial.

Prin kinetoterapie, creşte capacitatea musculară de a face efort, îmbunătăţeşte mobilitatea articulară, coordonarea şi echilibrul, corectează respiraţia şi postura corpului şi, cel mai dorit efect, dispar durerile de spate şi de muşchi.

Când avem nevoie de kinetorerapie?

Kinetoterapia este o formă de terapie prin exerciţii fizice cu largă aplicabiltate, folosită frecvent în afecţiuni traumatologice, reumatologice, chirurgicale, ginecologice, neurologice, ale căilor respiratorii şi ale aparatului cardiovascular. Este recomandată în special după fracturi, intervenţii chirurgicale, după o perioadă de imobilizare, după contuzii, rupturi musculare, entorse sau luxaţii.

Acestă gimnastică medicală este cel mai bun remediu şi pentru dureri de spate, cauzate adesea de poziţii vicioase de lucru sau de somn, ridicare de greutăţi şi mişcări efectuate incorect sau de afecţiunile discale precum lumbago, lombosciatică sau hernie de disc.

Îm plus, kinetoterapia şi-a dovedit eficienţa în eliminarea stresului, în tulburări nervoase (paralizie, boala Parkinson), respiratorii şi ortopedico - traumatice, tulburări alimentare, probleme emoționale sau de ȋnvǎțare, precum şi în caz de alergii.

Cum funcţionează kinetoterapia?

Kinetoterapia utilizeazǎ mișcarea ca să regleze dezechilibrul prezent la nivelul organismului, dezechilibru ce duce adesea la apariția anumitor afecţiuni. Sarcina kinetoterapeutului este să aleagă pentru fiecare pacient în parte cele mai potrivite programe de exerciții care sǎ stimuleze mușchii afectaţi de o afecţiune sau de un accident.
Kinetoterapia recomandă diverse programe de exerciții după evaluarea stării pacientului din punct de vedere motric și muscular.

Kinetoterapia stimulează pacientul din mai multe puncte de vedere. Pe lȃngǎ afecţiunea fizicǎ evidentă pe care încearcă să o vindece, specialistul cautǎ și anumite dezechilibre ale organismului care stau, de obicei, ȋn spatele problemelor de sǎnǎtate.

Deoarece fiecare mușchi are o legǎturǎ directǎ cu un organ, pot apǎrea disfuncții și la nivelul organelor cȃnd un mușchi este slǎbit sau imobilizat. Tehnicile utilizate ȋn kinetoterapie variazǎ ȋn funcție de afecţiunea pacientului, ȋnsǎ pot include, pe lângă exerciții fizice şi recomandări nutriţionale, presopunctură, reflexoterapie, masaj limfatic şi chiar masaje cu manevre pentru creşterea tonusului muscular.
Programare KINETOTERAPIE
FOTO - KINETOTERAPIE
Servicii
NOUTĂŢI