LASERTERAPIE
Laserterapia – terapie noninvazivă și stimulativă

Probabil că ai auzit deja de utilizarea laserului în chirurgie şi microchirurgie pentru cauterizarea sau eliminarea unor țesuturi bolnave. Denumirea revoluționarului LASER vine de la inițialele expresiei engleze ce spune că este o emisie stimulată de radiaţie luminoasă amplificată (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation).

Radiația luminoasă folosită în medicină este de mare intensitate, însă LASERTERAPIA utilizată în cabinetele de fizioterapie este o procedură terapeutică noninvazivă, în care radiația laser este de intensitate scăzută și stimulativă.

Laserterapia te scapă de afecțiuni musculare și articulare.

Când intensitatea radiației laser este de joasă frecvenţă vorbim de Laserterapie, metoda care stimulează eficient țesuturile pe care se aplică.

Laserterapia
s-a dezvoltat intens în ulimele decenii, când i-au fost dedicate multe studii științifice și investiții substanțiale. Și nu fără motiv. Eficiența laserului terapeutic, de joasă putere sau laser noninvaziv este dovedită prin zeci de studii științifice: eliminarea durerilor, relaxarea și decontractura musculară, drenaj veno-limfatic prin vasodilatație și biostimularea țesuturilor şi a proceselor biologice.

Cu alte cuvinte, laserterapia se recomandă tuturor celor care suferă de dureri reumatismale (spondiloză, lombosciatică, hernie de disc, toate tipurile de artroze, incluziv ale degetelor mâinii și altele), după traumatisme osoase și musculare (fracturi, entorse, contuzii, întinderi sau rupturi), după artroscopia de genunchi, afecţiuni neurologice periferice (nevralgii, pareze faciale), inflamații și dureri de dinți, cicatrici vicioase, aderenţe, fibroze etc.

Laserterapia – doar recomandată și efectuată de specialiști

În Laserterapie, unda laser de putere şi intensitate scăzută este utilizată în mod corespunzător de către un specialist. În aceste condiții laserterapia nu prezintă nici un risc pentru pacient sau pentru terapeuți.

Laserterapia
este contraindicată gravidelor, persoanelor cu boli vasculare sau cu ţesuturi ischemice (se pot necroza ţesuturile), cu pacemaker cardiac sau ganglioni simptomatici. Mai mult, laserterapia este intezisă în zone injectate recent cu steroizi, în zone suspectate că ar conţine ţesuturi canceroase, în zone cu hemoragii active sau răni deschise, pe gât (în regiunea tiroidă sau a sinusului carotid), piept (nervul vagus sau regiunea cardiacă a toracelui) sau în zona ochilor.

Laserterapia
controlată de specialist nu depăşeşte 500 mW și are un efect stimulator excelent asupra substratului biologic pe care se aplică. Frecvenţa și durata tratamentului poate varia ca să se obțină efectul dorit de pacient, la recomandarea medicului și terapeutului. Deși durata unei ședințe este de câteva minute, efectul este simţit în timp foarte scurt.
Programare LASERTERAPIE