Masaj somatic
Relaxare prin eliminarea stresului

Deşi este parte integrantă a oricărui masaj terapeutic, masajul somatic a devenit un masaj de relaxare, care se poate aplica şi fără să existe o traumă musculară. Din punctul de vedere al efortului depus de o persoană, atât fizic, cât şi psihic, este cea mai la îndemână metodă de a se relaxa, de a scăpa de stresul de zi cu zi, de stresul fizic şi psihic.

Deşi se consideră că există stres fizic şi stres psihic, în realitate stresul înglobează cele două componente. Stresul este acea stare în care capacitatea corpului uman de a se adapta este depăşită, fie la nivel fizic, fie la nivel psihic. În cazul celui psihic, mintea este puternic solicitată într-o anumită direcţie şi nu se mai conştientizează propriul corp pentru o perioadă lungă de timp în care corpul rămâne într-o poziţie aproape neschimbată.

Aşadar stresul cu cele două componente ale sale, cea fizică şi cea psihică, este cel mai uşor de eliminat printr-un mecanism de relaxare generală al corpului, oferit prin masajul somatic.

Masajul somatic – soluţia antistres

Stresul se înmagazinează la nivelul sistemului nervos vegetativ simpatic şi parasimpatic, responsabile de relaxarea corpului şi scăderea nivelului de stres. Prin masajul somatic se acţionează asupra diferitelor terminaţii nervoase ale unor structuri ale corpului. Rezultatul este relaxarea fizică, dar şi nervoasă a corpului, virarea informaţiei din plan simpatic în plan parasimpatic.

Masajul somatic are ca efect relaxarea unor structuri precum fasci, tendoane, ligamente, muşchi, prin eliminarea tensiunilor la nivelul articulaţiei, ceea ce asigură circulaţia fiziologică a lichidelor din interiorul articulaţiei.

Pentru cei ce lucrează la birou, masajul somatic stimulează reîntoarcerea venoasă din jumătatea inferioară a corpului, asigurând o „resetare” al corpului fizic prin repornirea sistemelor importante ale corpului uman cum sunt sistemul endocrin, sistem nervos şi  sistem circulator.

Rezultatul final este o stare generală de bine.
Programare MASAJ SOMATIC