OZONOTERAPIE
Ozonoterapia – terapia împotriva afecțiunilor reumatice

Ozonoterapia este un tratament revoluţionar, recunoscut pentru efecte de vindecare a afecţiunilor reumatice, dar şi pentru încetinirea procesului de îmbătrânire, fiind folosită cu succes de peste patru decenii în SUA, Canada, Germania, Rusia, Ucraina, Suedia, Italia, Spania, Brazilia, Cuba, Mexic etc.Iar în condițiile în care peste 30% din populaţia adultă a Europei suferă de boli reumatice, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ozonoterapia devine foarte necesară și în țara noastră.

Ozonoterapia – terapia durerilor preferată de celebrități

Ozonul a fost descoperit în 1840 şi este utilizat de 160 ani pentru purificarea apei şi tratarea pacienţilor. Ozon’ul este a doua formă alotropică a oxigenului, fiind constituit din trei atomi ai acestuia, O3,  care se găseşte în natură sau se poate obţine prin descărcări electrice şi este folosit ca antiseptic şi la sinteze organice.

În prezent, ozonoterapia este folosită de celebrități internaţionale precum actriţa Sharon Stone, pilotul de formula I - Rubens Barrichelo, Regina Elisabeta II, fotbalistul Zinedine Zidane, membrii trupei Rolling Stones şi mulţi alţii.

Trebuie menţionat faptul că ozonoterapia este aplicată cu succes în traumatologia sportivă și în tratamentul oricărui sindrom dureros. Orice ţesut vătămat prezintă o oxigenare slabă. Cu ajutorul tratamentului de ozonoterapie, bazat pe un amestec de oxigen şi ozon, ţesutului i se oferă, la nivel celular necesarul pentru reparaţie şi revenire la normalitate.

Ozonoterapia pentru reumatici

În tratarea afectiunilor reumatice, sunt folosite principalele proprietăţi ale ozonului: antiviral, antiinflamator şi imunomodulator, cu alte cuvinte reglează, regenerează și echilibrează organele şi sistemelor de organe, din interior spre exterior. Simultan are loc eliminarea toxinelor acumulate în interiorul corpului, se reduc inflamaţiile şi se îmbunătățește circulaţia sângelui.

Ozonoterapia este aplicată cu succes în tratarea artrozelor (coxartroze, gonartroze, spondiloartroze, artroze ale articulaţiilor mici), discopatiilor, herniei de disc, afecţiunilor inflamatorii ale articulaţiilor, contracturilor musculare etc.

Programul terapeutic în tratamentul afecţiunilor reumatice include infiltraţii locale, infiltraţii peri şi intră articulare, infiltraţii intramusculare, infiltraţii în punctele dureroase şi în punctele de acupunctură, autohemoterapie etc.

Eficiența terapeutică ridicată se datorează acţiunii antiinflamatorii și miorelaxante, şi de refacere a funcţiei articulare și a terminaţiilor nervoase periferice.

Printre principalele efecte benefice ale ozonului se numără: oxigenarea masivă a ţesuturilor afectate de inflamaţie şi durere, intensificarea circulaţiei sangvine şi eliminarea rezidurilor metabolice şi a toxinelor din articulaţiile aflate în suferinţă.

Toate metodele de tratament cu ozon sunt efectuate conform unor protocoale de lucru stabilite de Societățiile de Ozonoterapie şi ulterior incluse în soft-ul de lucru al Generatorului de ozon. Aceasta exclude posibilitatea unor erori de dozare a ozonului. O şedinţă de ozonoterapie are o durată de 20-30 de minute.
Programare OZONOTERAPIE