Masajul terapeutic
Deblochează tensiunile musculare şi elimină edemele

Masajul terapeutic este o componentă a masajului sportiv, în condiţiile în care persoana prezintă structuri musculare blocate. Masajul terapeutic parcurge 3 etape, corespunzătoare unor tipuri distincte de masaj: masajul terapeutic, drenajul limfatic şi masajul somatic.

Trei etape de masare pentru un efect general de relaxare 


Masajul terapeutic în general are ca scop reabilitarea acelor structuri ale corpului uman pentru care pragul de adaptare la efort a fost cu mult depăşit în mod repetat şi pe timp îndelungat, ducând la blocaje cum sunt contracturile musculare, întinderea musculară sau edemul muscular, care este o suferinţă îndelungată a muşchiului.

Masajul terapeutic se adresează diverselor afecţiuni în mod diferit. În caz de contractură musculară, se execută un masaj specific, care este perpendicular pe fibra musculară, combinat în acelaşi timp cu un drenaj limfatic şi un masaj somatic.

Masajul terapeutic are rol deblocant, după care urmează drenajul limfatic care are rolul de a îndepărta din zona afectată o cantitate mare de toxine. Această cantitate de toxine există la nivelul structurilor afectate, care devin dureroase, ceea ce în mod obişnuit se numeşte „febră musculară”. Prin drenaj limfatic, toxinele sunt deversată din celulă în spaţiul dintre celule sau în spaţiul dintre structurile musculare. Dacă nu se efectuează drenajul limfatic, zona respectivă se poate transforma într-o zonă edematoasă.

După ce se efectuează drenajul limfatic se efectuează un masaj somatic, adică un masaj de relaxare a zonei respective.

Trebuie precizat că prima fază a masajului terapeutic nu este un masaj plăcut, ci unul în care se „brutalizează” muşchiul şi structura afectată. Structura musculară este forţată să se relaxeze, motiv pentru care este resimţit ca un masaj mai dureros.

Drenajul limfatic este un masaj plăcut în care se acţionează pe corp pe o zonă mai mare, în acelaşi timp deversând toxinele spre cisternele limfatice, adică în ganglionii limfatici şi de aici să treacă în sistemul circulaţia limfatică generală.

Iar ultima parte din masajul terapeutic este masajul somatic care este într-adevăr unul nedureros, de relaxare, care a devenit independent şi se adresează tuturor persoanelor care vor să scape de încordare, dureri musculare şi mai ales de stres.
Programare MASAJ TERAPEUTIC