Masajul anticelulitic
Remodelarea stratului adipos subcutanat

Contrar promisiunilor publicitare legate de creme minune ce elimină definitiv celulita, stratul adipos subcutanat cu aspect inestetic este greu de eliminat complet, însă o nutriţie sănătoasă, bogată în vegetale, mişcarea regulată şi masajul anticelulitic pot contribui vizibil la uniformizarea suprafeţei pielii şi ameliorarea umflăturilor inestetice.

Masajul anticelulitic este eficient şi în cazul celulitei apărute pe fondul alimentaţiei excesive şi a sedentarismului, iar rezultatele sale sunt cu atât mai vizibile cu cât tratamentul începe mai devreme. Terapeutul acţionează masând zonele afectate, în sesiuni repetate, alternând manevre specifice.

Cum se aplică masajul anticelulitic

Masajul anticelulitic este aplicat în condiţii de siguranţă de către un specialist, ale cărui manevre se bazează pe mişcări viguroase, de diverse intensităţi şi viteze susţinute şi variază de la o presiune uşoară la mişcări rapide şi uneori dureroase dar şi manevre relaxante. Principalele manevre sunt fricţiunea, frământarea, presiunea şi lovirea, fiecare având un efect diferit.

Fricţiunea este energică şi stimulează circulaţia sangvină şi limfatică, mai ales în zona şoldurilor. 
Frământarea se aplică pe toată suprafaţa coapsei şi seamănă cu frământarea aluatului. Pe măsură ce pielea devine mai suplă, masajul devine mai profund.
Presiunea este viguroasă şi se efectuează cu pumnul strâns, de jos în sus, prin alternarea pumnilor.
Lovirea se face cu palma întinsă şi degetele menţinute perfect drepte. Nu este o mişcare puternică, ci constantă, efectuată în ritm dinamic.

S-a constat că masajul anticelulitic are cea mai mare eficienţă seara, după un consum mai mare de lichide şi ceaiuri din plante cu efect diuretic, pentru facilitarea eliminării toxinelor din corp.

Beneficiile masajului anticelulitic

Pe lângă cel estetic, masajul anticelulitic are multiple beneficii pentru sănătate. În acest sens, cel mai important beneficiu este îmbunătăţirea circulaţiei sangvine, ceea ce are ca efect secundar la fel de benefic reducerea şi eliminarea depunerilor grase în timp.

Un alt beneficiu al masajului anticelulitic este stimularea sistemul limfatic, ceea ce duce la eliminarea fluidelor asociate cu formarea celulitei, precum apa reţinută în ţesuturi şi rezidurile metabolice de la nivel celular. În plus, masajul anticelulitic îmbunătăţeşte metabolismul celular glandular, ceea ce ajută la scăderea în greutate şi ameliorarea elasticităţii şi tonusului pielii.

Pentru că contribuie la eliminarea toxinelor dintre ţesuturi, iar celulita este cauzată de acumularea excesivă de toxine, masajul anticelulitic poate preveni formarea altor straturi de celulită. Şi pentru că este un tratament local, contribuie la remodelarea corporală, mai ales în zonele considerate problematice de către femei.

Cremele şi uleiurile antuicelulitice nu fac minuni, dar cresc eficienţa masajului anticelulitic, mai ales dacă masajul este dublat de alte tratamente menite să elimine celulita. Însă cea mai mare prioritate rămâne alimentaţia sănătoasă şi echilibrată, însoţită zilnic de exerciţii de forţă şi aerobice.
Programare MASAJ ANTICELULITIC