VACU SPORT
Tehnologia ultraperformantă de recuperare şi refacere

VACU SPORT este o tehnologie de ultimă generaţie cu vacuum intermitent, care a devenit posibilă datorită progreselor medicinei aerospaţiale care a inspirat sistemul de tip IVT (Intermitent Vacuum Therapy – terapie cu vacuum intermitent). Sistemul ultraperformant de recuperare medicală şi refacere sportivă este utilizat în diverse ramuri ale medicinii şi este acum disponibil şi în România la Medy Sportline.
1182-4vacu-sport.jpg

Presiune alternativă pentru refacerea organismului

Tubul cu vacuum VACU SPORT alternează cicluri cu presiune negativă şi presiune pozitivă. Presiunea negativă creşte cantitarea de oxigen în sânge şi în ţesuturi, iar presiunea pozitivă elimină din sânge toxinele şi rezidurile metabolice. Sângele din zona superioară a corpului, aşezată în afara tubului de vacuum, este pompat în zona inferioară a corpului, aşezată în interiorul tubului.

VACU SPORT poate fi comparat cu o „inimă exterioară”, pentru că dilată cu o anumită ritmicitate vasele de sânge, stimulând circulaţia sanguină. Circulaţia îmbunătăţită generează o serie de efecte benefice în timp foarte scurt, demonstrate prin studii clinice:
  • este stimulată sinteza colagenului (responsabil cu frumuseţea pielii) şi fermitatea ţesuturilor, ceea ce reduce celulita, depozitele adipoase localizate şi ameliorează textura pielii
  • îmbunătăţeşte circulaţia arterială şi limfatică
  • accelerează închiderea rănilor deoarece creşte capilarizarea ţesuturilor afectate
  • produce relaxarea musculară, scade acidul lactic din musculatură şi creşte concentraţia de endorfine în organism, ceea ce le permite sportivilor să se recupereze rapid.
O şedinţă de VACU SPORT durează de obicei 30 minute şi este extrem de placută.

Când şi cui se recomandă VACU SPORT

Datorită efectelor sale uimitoare, tehnologia VACU SPORT este utilizată în medicina internă, cardiologie, dermatologie, ortopedie, traumatologie, reabilitare, microchirurgie limfatică şi medicină sportivă, pentru tratarea unor afecţiuni precum:

entorse, contuzii, vânătăi
leziuni
umflături (edeme) posttraumatice şi postoperatorii
limfedem şi lipolimfedem
afecţiuni arteriale
insuficienţă venoasă cronică (IVC)
rupturi musculare etc.

Pentru sportivii de performanţă, VACU SPORT este recomandat pentru refacerea post-efort şi prevenirea accidentărilor. Din cauza suprasolicitării fizice, sportivii sunt mai predispuşi la afecţiuni ale aparatului locomotor, întinderi, rupturi musculare, entorse, luxaţii etc.

Avantajul major al tehnologiei VACU SPORT, extrem de apreciat de sportivi, este recuperarea foarte rapidă, atât dupa efort fizic intens, dar şi după accidentări (entorse, luxaţii, leziuni articulare, ligamentare sau musculare la nivelul membrelor inferioare etc.). La nivel internaţional, cluburile sportive de top utilizează VACU SPORT pentru a creşte performanţa sportivilor şi a preveni accidentările în timpul antrenamentelor sau competiţiilor.
 
Terapia cu vacuum intermitent are câteva contraindicaţii importante: hipertensiune arterială severă, intervenţii chirurgicale abdominale sau pelviene recente, sarcină, tromboflebită, insuficienţă renală şi post-dializă, tromboză sau risc de tromboză ori embolie, hernie inghinală sau neoplasme.

Programare VACU SPORT