MEDY YOGA THERAPY
Medy Yoga Therapy - YOGA ca terapie pentru multiple de afecțiuni

Yoga este o practică antică devenită ştiinţă universal acceptată, care a evoluat de-a lungul a mii de ani de preocupare în domeniul bunăstării fizice, morale, mentale şi spirituale a ființei umane. Termenul Yoga vine din limba sanscrită (Yuj – a uni, a contopi, a ataşa, a lega) şi înseamnă fuziunea sau uniunea dintre om şi existenţă.

Prima carte care a sistematizat această practică a fost tratatul clasic „Yoga Sutra” (care conţine 185 Aforisme Yoga) scris de Pantajali (200 î.Ch.), un soi de manual de învățături pentru a face față provocărilor umane, care oferă cadrul pe care se bazează în prezent toate tipurile de Yoga practicate astăzi. În prezent, Yoga câștigă tot mai mult teren în medicina alternativă.

Yoga pentru trup, pentru minte, pentru suflet

Filosofia Yoga oferă îndrumări pentru a ne stăpâni corpul, minea și emoțiile, precum și sfaturi cu privire la creșterea spirituală. Practica Yoga stimulează componentele psihofuncţionale ale corpului, în vederea obținerii stării optime de sănătate.

În acest sens, merită amintite cuvintele marelui violonist Yehudi Menuhin: „Yoga este perfectă pentru a preveni bolile fizice şi mentale, pentru a proteja corpul în general şi pentru a dezvolta un sentiment inevitabil de încredere în sine şi siguranţă. Prin chiar natura sa, este de nedespărţit de legile universale: pentru că respectul faţă de viaţă, adevăr şi răbdare sunt factori indispendabili pentru a avea o respiraţie calmă, mintea paşnică şi voinţă puternică.”

Există mai multe tipuri de yoga, precum Hatha Yoga, Tantra Yoga, Acro Yoga (Yoga Acrobatică), Ashtanga Yoga, Iyengar Yoga, Jivamukti Yoga, Kundalini Yoga, Power Yoga, Prenatal Yoga, Yoga recuperatorie, Yoga SUP, Vindyasa Yoga, Yin Yoga, Yoga Hibrids etc., printre care și Yoga Medicală din care face parte Medy Yoga Therapy.

MEDY YOGA THERAPY – pentru toate vârstele și afecțiunile vindecabile

Medy Yoga Therapy, practicată de specialiști, este menită să vindece și să redea echilibrul fizic și mental cu ajutorul exercițiilor și tehnicilor yoga, cu efecte consacrate și recunoscute la nivel mondial.

Conform practicanților Medy Yoga Therapy, boala nu este decât un dezechilibru creat în urma unui șoc psihologic sau emoțional sau a încălcării Legilor Universului în relațiile cu oamenii din jur. Prin urmare, „dezechilbratul” sau „bonavul” trebuie să fie cel care face primul pas spre vindecare!

Odată regăsit echilibrul interior prin terapie, acesta trebuie meținut printr-o viață armonioasă și un mod de viață sănătos. Greșelile care au declanşat dezechilibrul nu mai trebuie repetate. Cheia succesului în terapia cu Yoga este ca pacientul să se simtă conectat la propria vindecare.

Medy Yoga Therapy este condusă în mod obișnuit unu-la-unu sau în grupuri mici. De multe ori, o sesiune seamănă mai curând cu o întâlnire cu un terapeut sau specialistul în reabilitare fizică decât o sesiune sau consultație medicală. Această modalitate de vindecare se concentrează asupra respirației profunde, ritmice. O altă diferență este accentul pe relaxare. Mai precis, atunci când pacientul este grav bolnav, un terapeut specializat în Medy Yoga Therapy poate sugera ca întreaga practică să înceapă prin conștientizarea respirației și relaxare, până când pacientul este gata pentru să abordeze mai multe tehnici.

Afecţiuni ce sunt tratate cu ajutorul posturiilor de Yoga (în ordine alfabetică): afecțiuni la ficat, plămâni, vezică, rinichi și intestine, afecțiuni oculare sau ovariene, artită, constipaţie, debilitate nervoasă, deplasarea vertebrelor, diabet, diaree, dilatarea inimii, dispepsie, dizenterie, dureri de cap, dureri reumatice, dureri de spate, dureri din timpul travaliului, epilepsie, gută, halitoză (respiraţia urât mirositoare), hemoroizi, hernie (inghinală, ombilicală), hidrocel, impotenţă, insomnie, lumbago, migrene, obezitate, oboseală, palpitaţii, paralizie, platfus, picioare cu malformaţii, pierderea memoriei, pleurezie şi pneumonie, poliomielită, probleme cu inima, probleme menstruale şi respiratorii, prolaps uterin, prostată, răceală, sciatică, spermatoree, sterilitate, tensiune ridicată sau scăzută, tromboză coronariană, tuberculoză, tumori ale stomacului, tuse, ulcer duodenal/gastric, urina în exces sau incontinenţă, vene varicoase etc.

Aşadar, Medy Yoga Therapy este potrivită oricărei vârste. Pe lângă recăpătarea sănătății și mobilității, vă veţi regăsi echilibrul fizic şi psihic. În plus, veţi regăsi liniștea interioară şi veţi scăpa de stresul acumulat în timpul zilei.

Orice tehnică Yoga este utilizată pentru a aborda sistematic leziuni fizice, durere, stres mental și emoțional sau traume ce pot fi luate în considerare de Yoga terapie. MEDY YOGA THERAPY este de mare ajutor în orice afecțiune vindecabilă.
Programare MEDY YOGA THERAPY